​GræsSLÅNING I HELE NORDSJÆLLAND

Madsbøll haver tilbyder

  • Græsslåning og almindelig vedligeholdelse
  • ​Nyanlæg af græsplæner
  • ​Nyanlæg af græsplæner med rullegræs

​​

Græsslåning og løbende vedligeholdelse.

Tilbydes til såvel til hr. og fru Jensen samt til boligforeninger og offentlige institutioner. Vi tilbyder serviceaftaler, der inkluderer fast pleje og vedligeholdelse af græsplæner, parkeringsområder og andre grønne områder. Opnå kontant fordele med en fast serviceaftale.​

​Nyanlæg af græsplæner

En græsplæne kan anlægges i store dele af året, men for at opnå det bedste og hurtigste resultat skal jorden hverken være for våd og klæbrig eller tør og svedende. Græsfrø spirer bedst, når jorden er let fugtig og over 10 grader. 

Derfor er august/september gode måneder at anlægge en græsplæne, da jorden er varm efter sommeren og regn og fugt på denne årstid medvirker til gode betingelser for, at den nyanlagte græsplæne kan gro.

En nyanlagt græsplæne bør ikke slås før end at græsset er ca. 8 cm langt, og ikke længere ned en ca. 4 cm.

Det er vigtigt, at jorden er klargjort til anlæg af en græsplæne, og følgende faser skal gennemgås.:

  • ​Jorden fræses, hermed bliver jorden luftig og til at arbejde med.
  • ​Jorden planeres for ujævnheder. Der skal tages stilling til, om græsplænen være en fodboldbane eller om den skal følge de naturlige linjer. Store huller skal dog under alle omstændigheder glattes ud.
  • ​Jorden gennem rives 2-3 gange for opsamling af sten og andet affald.
  • ​Troml jorden. Dette kan dog godt springes over på nuværende fase, men er godt trick, da man efter tromling mere tydeligt kan se ujævnheder og lunker.
  • ​Spred græsfrø ud over området, (stille vejr er en fordel). Som en tommelfingerregel skal der regnes med et forbrug på ca. 3kg. pr 100m2. Spredning kan ske enten med hånd eller med såmaskine. Der findes over 10.000 arter af græsfrø, som det dermed vil blive for omfattende at beskrive. Spørg en fagmand, eller kontakt Madsbøll haver for råd og vejledning.
  • Der rives let hen over de spredte græsfrø. Formålet er at rive græsfrøene let ned i jorden, så de ikke flyver væk, samt får jordkontakt.
  • Der tromles for at gøre jorden jævn og fast.  

Nyanlæg af græsplæne med rullegræs

Ønsker du at kunne ibrugtage din nyanlagte græsplæne hurtigst muligt, er rullegræs måske løsningen.

Rullegræs er en dyrere løsning end anvendelse af græsfrø, men til gengæld kan græsset med lidt forsigtighed betrædes efter ca. 14 dage.

I den indledende fase gælder stort set den samme fremgangsmåde som for anlæg med græsfrø.

Rullegræs leveres i ruller og skal anlægges hurtigst muligt efter levering, (1-3 dage) og må som alt andet grønt ikke tørre ud.

For såvel græsplæne med frø som med rullegræs er det nødvendigt for at opnå et godt fremtidigt resultat, at den underliggende jord er i orden. 

Hvis der er tale om lerjord blandet med affald fra et nyopgravet fundament, så skal dette bortfjernes i en dybde af minimum 10 cm og erstattes med muldjord. Skal der fjernes affaldsjord, er det altså et stort arbejde at anlægge en græsplæne.

500m2 bliver hurtigt til 50 tons affaldsjord, som skal bortfjernes og 50 tons jord som skal påfyldes - i alt 100 tons.

Er jorden samtidig ramt af traktose, så bliver processen endnu mere omfattende.

Rådet er: lav det rigtigt fra starten, selvom det koster ekstra.

Kontakt Madsbøll Haver I Hillerød / Allerød i Nordsjælland for råd og vejledning.​

​Gode råd for vedligeholdelse af græsplæne

Græsset har godt af at blive revet igennem to gange årligt med en græsrive. Første gang om foråret for derved at få revet op i filtlaget og give luft ned til græsrødderne. Anden gang om efteråret for at fjerne blade og andet skidt fra græsplænen.

Græsset gror som oftest mest fra sidst i marts til sidst i oktober.

I den periode bør græsset slås fra 1-2 gange pr. uge. Græsset skal ikke klippes for kort, da det svækker rodnettet og kan medføre, at græsplænen bliver gullig og kan give grobund for mos, bevar derfor ca. 3-4 cm af græssets længde. 

Er græsset ekstra langt evt. efter en ferie, så klip hellere græsset to gange frem for at tvinge græsslåmaskinen igennem, da græsset ofte kan få skader samt bliver klippet grimt.

Med hensyntagen til evt. vandingsforbud bør græsset som alt andet grønt have vand og i tørkeperioder vandes 1-2 gange om ugen.

Afklippet græs som ligger i større mængder på græsplænen, rives sammen og bortfjernes.

Der kan med stor fordel betale sig at investere i en såkaldt ”multiklip” maskine. En græsslåmaskine med denne funktion har den fordel, at den klipper græsset i små stykker og kaster det ud på græsplænen. Dermed opnås den fordel, at du ikke behøver at tænke på afklippet græs, samt at de små stykker græs er gavnligt for græsplænen.

Giv græsplænen gødning en gang årligt.

Gødning kan enten være organisk eller uorganisk.

Organisk gødning (stammer fra dyr) fås i pille form og spredes ud på græsplænen om foråret.

Uorganisk gødning (kunstgødning/NPK). Virkningen er kortvarig og der

skal derfor gødes 3-5 gange årligt.

Kontakt os

Vil du vide mere om anlæg eller vedligehold af græsplæner, så kontakt Madsbøll Haver.

find os​

Madsbøll Haver

Hulvejen 18

3400 Hillerød

Tlf.: 93 40 50 00

E-mail: madsbollhaver@gmail.com

CVR: 38066307

Madsbøll Haver

Hulvejen 18

3400 Hillerød