Græsslåning og anlægning af græsplæne

Vi hjælper med løbende vedligeholdelse

Hos Anlægsgartner Madsbøll Haver tilbyder vi anlægning af græsplæner, anlægning af græsplæner med rullegrus, græsslåning og almindelig vedligeholdelse. Vi hjælper både privatpersoner, boligforeninger og offentlige institutioner. Vi tilbyder serviceaftaler til gode priser, der inkluderer fast pleje af grønne arealer, parkeringsområder og andre grønne områder. Der er mange penge at spare ved at vælge en fast serviceaftale.

Vi holder til i Nordsjælland, hvor vi har mange af vores kunder i og omkring Hillerød, Hørsholm, Farum og Allerød.

Anlægning af græsplæne

En græsplæne kan anlægges i løbet af store dele af året – men for at opnå det bedste og hurtigste resultat, skal jorden hverken være for våd og klæbrig eller tør og svedende. Græsfrø spirer bedst, når jorden er let fugtig og over 10 grader.

Derfor er august/september gode måneder til anlægning af græsplæne, da jorden er varm efter sommeren. Derudover medvirker regn og fugt på denne årstid til gode betingelser for, at den nyanlagte græsplæne kan gro.

En nyanlagt græsplæne bør ikke slås før græsset er ca. 8 cm langt, og ikke længere ned end ca. 4 cm. Det er vigtigt, at jorden er korrekt klargjort til anlæg af græsplæne.

Lægning af rullegræs

Ønsker du at kunne tage din nyanlagte græsplæne i brug hurtigst muligt, er rullegræs måske løsningen. Rullegræs er en dyrere løsning end anvendelse af græsfrø, men til gengæld kan græsset med lidt forsigtighed betrædes allerede efter 14 dage. I den indledende fase gælder stort set den samme fremgangsmåde som for anlægning af græsplæne med græsfrø.

Rullegræs leveres i ruller og skal anlægges hurtigt muligt efter levering (1-3 dage), og må som alt andet grønt ikke tørre ud.

Den underliggende jord skal være i orden for at opnå det bedste fremtidige resultat – uanset om du lægger rullegræs eller anlægger græsplæne med frø.

Hvis der er tale om lerjord blandet med affald fra et nyopgravet fundament, skal dette bortfjernes i en dybde af min. 10 cm og erstattes med muldjord. Derfor er der et stort forarbejde, hvis du skal fjerne affaldsjord, inden du kan udføre anlægning af ny græsplæne.

500 m2 bliver hurtigt til 50 tons affaldsjord, som skal bortfjernes – og derefter skal 50 tons jord påfyldes. Altså i alt 100 tons. Er jorden samtidigt ramt af traktose, bliver processen endnu mere omfattende. Rådet fra den professionelle gartner er; Lav er det rigtigt fra starten, selvom det koster ekstra!

Gode råd til vedligeholdelse af græsplæne

Græsset har godt af at blive revet igennem to gange årligt med en græsrive. Første gang om foråret for derved at få revet op i filtlaget, og give luft ned til græsrødderne. Anden gang om efteråret for at fjerne blade og andet skidt fra græsplænen.

Græsset gror som oftest mest fra sidst i marts til sidst i oktober. I den periode bør græsset slås min. 1-2 gange pr. uge. Græsset skal ikke klippes for kort, da det svækker rodnettet og kan medføre, at græsplænen bliver gullig og kan give grobund for mos. Bevar derfor ca. 3-4 cm af græssets længde.

Er græsset ekstra langt evt. efter en ferie, så klip hellere græsset to gange frem for at tvinge græsslåmaskinen igennem, da græsset ofte kan få skader samt bliver klippet grimt.

Med hensyntagen til evt. vandingsforbud bør græsset som alt andet grønt have vand og i tørkeperioder vandes 1-2 gange om ugen.

Afklippet græs som ligger i større mængder på græsplænen, rives sammen og bortfjernes.

Der kan med stor fordel betale sig at investere i en såkaldt ”multiklip” maskine. En græsslåmaskine med denne funktion har den fordel, at den klipper græsset i små stykker og kaster det ud på græsplænen. Dermed opnås den fordel, at du ikke behøver at tænke på afklippet græs, samt at de små stykker græs er gavnligt for græsplænen.

Giv græsplænen gødning en gang årligt. Gødning kan enten være organisk eller uorganisk. Organisk gødning (stammer fra dyr) fås i pilleform og spredes ud på græsplænen om foråret. Virkningen af uorganisk gødning (kunstgødning/NPK) er kortvarig og der skal derfor gødes 3-5 gange årligt.

Få et uforpligtende tilbud på græsslåning

Vil du vide mere om mulighederne for græsslåning eller anlægning af græsplæne, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud med en fast pris på græsarbejde.

Ønsker du yderligere oplysninger om en specifik arbejdsopgave?

Har du spørgsmål til Madsbøll Haver ApS, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Du kan hurtigt og nemt udfylde vores kontaktformular, hvori du beskriver, hvad du ønsker at vide mere om. 

Du kan ringe til os på telefon 93 40 50 00 eller sende en e-mail til madsbollhaver@gmail.com

Vi glæder os til at hjælpe dig!

 
 
 
 
Evt. vedhæft fil
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Hvordan kan vi hjælpe?

Har du spørgsmål til vores ydelser, eller en konkret forespørgsel på en arbejdsopgave, er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular.

Vi ser frem til at høre fra dig!

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

■ Behagelig og venlig kundehåndtering

■ Dygtigt håndværk

■ Professionelle mennesker

Madsbøll Haver ApS

Leder du efter en anlægsgartner nær Hillerød, Allerød, Farum og Hørsholm? Vi udfører anlægsarbejde i hele Nordsjælland. Kontakt os og få et skræddersyet tilbud!

CVR: 41380632

Kontakt

Hulvejen 18, 3400 Hillerød